SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Hava Aracı Bakım Personeli Yabancı Dil Sınavı Yapılması

13 Eylül 2023

SHT-66 Talimatı gerekleri doğrultusunda hava aracı bakım personeli lisansı alınması ve yetkilendirilebilmesi için söz konusu Talimatın Ek-10’u içerisinde belirtilen gerekliliklerin sağlanmasına yönelik olarak Genel Müdürlüğümüzce İngilizce yabancı dil sınavı yapılacaktır.

Sınav Tarihi: 25 Eylül 2023 Pazartesi 

Sınav Saati: 14:00 

Sınav Yerleri: Ankara, İstanbul, Antalya

Sınavların gerçekleştirileceği adresler ayrıca duyurulacak ve başvuru sahiplerine iletilecektir. 

Son Başvuru Tarihi: 19 Eylül 2023 Saat 19:00

Sınavın Adı: “Hava Aracı Bakım Personeli İngilizce Yeterlilik Sınavı” – U 01 S UE 005 

Sınav; 10 adet dil bilgisi, 15 adet kelime bilgisi, 15 adet çeviri, 15 adet paragraf, 15 adet boşluk doldurma, 10 adet cümle tamamlama sorusu olmak üzere toplam 80 sorudan oluşacaktır. Sınav süresi 120 dakika olarak uygulanır.

Başvurular, https://egitim.shgm.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet girişi yoluyla T.C. Kimlik Numarası ile giriş yapılarak, sol taraftaki menüden "Başvurularım > Yeni Başvuru, Eğitim: Hava Aracı Bakım Personeli İngilizce Yeterlilik Sınavı, Başvuru Tipi: Son Sınav" işlem adımları seçilerek gerçekleştirilecektir.

Sınav ücretinin, https://takas.shgm.gov.tr internet adresi üzerinden SHUO4178 kodu ile sınav öncesinde ödenmiş olması gerekmektedir. Ücretin ödenmediği durumda sınava girilmiş olsa bile geçersiz sayılacaktır.

Sınav sonrasındaki itirazların değerlendirilebilmesi için başvurular, https://egitim.shgm.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet girişi yoluyla T.C. Kimlik Numarası ile giriş yapılarak, sol taraftaki menüden Destek > Yeni Talep işlem adımları ile gerçekleştirilecektir.



İlgililere duyurulur.