SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM'nin AB sürecinde SEI Mali Kaynağı çerçevesindeki projesi kabul edildi...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 'AB Havacılık Politikaları ve Dış İlişkileri Alanında Kapasitesinin Artırılması Projesi' adıyla 2 ay sürecek, 120.000 Avro bütçeli projesi kabul edildi.

Bilindiği üzere, Kurumların proje hazırlama ve müktesebat uyum çalışmalarına yönelik kısa dönemli teknik destek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, "AB Entegrasyon Sürecinin Desteklenmesi Faaliyetleri" (Support Activities to Strengthen the European Integration Process - SEI) isimli finansman projesi, 2002 yılından bu yana yıllık AB Katılım Öncesi Mali Yardım Programlarına dahil ediliyor ve SEI Kaynağı öncelikle müktesebat uyum ve uygulama yükümlülüğü olan kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmaları için kullanılıyor.

5431 Sayılı Kanun ile yeniden yapılanma sürecine giren ve mali özerkliğe kavuşarak yeni personel alımları ile idari yapısını güçlendiren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün, kabul edilen bu proje ile AB'ye uyum çabalarının desteklenmesi amaçlanıyor. Bununla birlikte ayrıca SHGM'nin, AB Havacılık Politikaları konusundaki bilgilerinin artırılarak, özellikle Yatay Havacılık Anlaşması ve Tek Avrupa Hava Sahası gibi zorlu müzakere başlıklarına hazırlanması da projenin amaçları arasında yer alıyor.

Proje kapsamında, AB Havacılık Politikası ve alt bileşenleri bazında eğitimler düzenlenmesi planlanarak, genel olarak AB sivil havacılık politikası, AB havacılık emniyeti politikası ve EASA, Tek Avrupa Hava Sahası Girişimi, sivil havacılık sektörü ve çevrenin korunması, AB dış havacılık politikası gibi başlıklarda teorik eğitimlerin düzenlenmesi öngörülüyor.