SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

10. Ulaştırma Şurası'nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor...

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde, 'HEDEF-2023' kapsamında '27 Eylül - 1 Ekim 2009' tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek 10. Ulaştırma Şurası Regülasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

10. Ulaştırma Şurası'nın hazırlıkları kapsamında ilki 27 Nisan 2009 tarihinde başkanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU tarafından yapılan Havayolu Regülasyon Çalıştayı'nın ikincisi, 22 Mayıs 2009 tarihinde Ankara'da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü binası Turkuvaz Salonu'nda, Kamu Kurum\Kuruluşları, Özel sektör, Üniversiteler ve STK'lardan yaklaşık 40 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkanlığı ve Sekreterya işlemleri SHGM'de olan ve ikincisi yapılan çalıştayda, alt çalışma grupları olan 'Mevcut havacılık sisteminin yeniden yapılandırılması' ve 'Havacılık mevzuatının değerlendirilmesi' gruplarının hazırladıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Ayrıca taslak çalıştay raporunun ve değerlendirme raporunun hazırlanması konuları ayrıntılı şekilde ele alındı.

Toplantı sürecinde; 'Uluslararası düzenlemelerin ulusal mevzuata çevrilmesi esnasındaki var olan yabancı terimlerin Türk diline uygunluğu ve yönetmeliklerde bunlara yer verememe sorunu', 'Uluslararası yükümlülüklerin ulusal mevzuata entegre etmede yaşanan süreç sıkıntısı' ve 'Türkiye'nin bölgesinde bakım ve eğitim üssü olması amacı ile teşvik edici hususların mevzuat boyutunun değerlendirilmesi' gibi konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonunda ise Haziran ayının ikinci haftasında yapılması planlanan üçüncü toplantıda çalıştay raporunun hazırlanması için Regülasyon Çalıştayı dışındaki diğer çalıştay çalışma gruplarından, regülasyon alanında belirledikleri çalışmaların istenmesi ve mevcut çalışmalardaki eksiklerin analiz edilip tamamlanarak 29 Mayıs 2009 tarihine kadar Çalıştay Sekreterliği' ne bildirilmesi kararı alındı.