SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

133. HANKOK TOPLANTISI İZMİR'DE YAPILDI

Hava Nakliyatını Kolaylaştırma Komitesi (HANKOK) 133. toplantısı 17 Kasım 2006 tarihinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda saat 10.00' da gerçekleştirilmiştir. SHGM Genel Müdür Yrd. Sn. Haydar YALÇIN'ın başkanlığında gerçekleştirilen söz konusu toplantıya, İstanbul, İzmir ve Adana Mülki İdare Amirleri, Genel Müdürlüğümüzden Havaalanları ve Havacılık Güvenliği Daire Başkanları, DHMİ Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Yrd., İşletme Daire Başkanı ve çeşitli havaalanlarının Başmüdürleri ile sektör temsilcileri katılmıştır.

Toplantıda; öncelikle bir önceki 132. HANKOK toplantı raporu ve 133. HANKOK toplantı taslak gündemi Komite Üyelerince kabul edilmiştir. Komite Başkanı tarafından bir önceki toplantıda alınan kararların son durumu ve son toplantıdan bugüne kadar geçen sürede Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalara ilişkin rapor, katılımcılara sunulmuştur.

Toplantı sürecinde sırası ile Güvenlik/Kolaylıklar, Terminal İşletmeciliği/Yer Hizmetleri, Kargo, Temsil ve Gözetim ile bu maddelerin dışında yer alan diğer konular görüşülmüştür. Güvenlik/Kolaylıklar maddesi kapsamında SHGM adına Komite Başkanı tarafından, 5-6 Ekim 2006 tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan ICAO-USAP izleme denetimi hakkında bir sunum yapılmıştır.

Terminal İşletmeciliği maddesi kapsamında TAV-İzmir A.Ş. personeli tarafından, hizmete giren İzmir Yeni Dış Hatlar Projesi, DHMİ Genel Müdürlüğü personeli tarafından da, YİD modeli kapsamında yaptırılan terminal binaları ile çeşitli istatistiki bilgilendirmeleri içeren genel bir sunum yapılmıştır.

Gündemin Kargo Temsil ve Gözetim maddesi kapsamında tehlikeli maddelerin havayolu ile taşınması konusunda bir sunum yapılarak katılımcılara detaylı bilgi sunulmuştur.

Toplantı, katılım ve alınan kararlar bakımından oldukça verimli bir şekilde tamamlanmış olup; bir sonraki toplantının Ankara Esenboğa Havalimanında daha sonra belirlenecek bir tarihte yapılması kararı alınmıştır.