SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) 26.Geçici Konsey (PC) Toplantısı Yapıldı...

Türk Sivil Havacılık Otoritesi(SHGM) yetkilileri, 9-10 Kasım 2006 tarihlerinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) 26.Geçici Konsey (PC) Toplantısı'na katıldı.

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'nın(ICAO) standart ve tavsiye edilen kurallarının uygulanması amacıyla kurulan ve düzenlediği geçici konsey toplantıları ile üye ülke katılımcılarına teknik/operasyonel uzmanlık faaliyetleri sunan EUROCONTROL'ün 26. Geçici Konsey Toplantısı'na Türkiye'den geniş çaplı katılım gerçekleşti.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Dr. Ali ARIDURU, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Oktay ERDAĞI ve Müdür Vekili Orkun KAYA'nın yanısıra Ulaştırma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden yetkililerin de katıldığı toplantıda, personel işlerinden yönetimsel konulara, bütçeden hava trafik yönetimine kadar pek çok konunun ele alındığı belirtildi.

37 üye ülkeden havasahası kullanıcıları ve havalimanları temsilci kuruluşları ile diğer uluslararası kuruluşlardan çok sayıda inceleme ve çalışma grubunun katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Tek Avrupa Hava Sahası, EUROCONTROL'ün bazı yetkilerinin EASA'ya devredilmesi, EUROCONTROL Revize Konvansiyonun onaylanması ve AB'nin EUROCONTROL'e katılımının onaylanması, ESIMS (EUROCONTROL Emniyet Düzenleme Gereklilikleri Uygulama İzleme ve Destek Programı) Denetimleri, Avrupa'da oluşturulacak Fonksiyonel Hava Sahası Blokları gibi çok sayıda önemli konu masaya yatırıldı. Toplantıya katılan Türk heyetinin ilgili kurum ve kuruluşlar ile ortaklaşa oluşturulan ülke görüşünü dile getirdikleri bildirildi.