SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

EKONOMİK HAVAALANI PROJESİ İÇİN İLK ADIM ATILIYOR.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, düşük maliyetli havayollarına düşük maliyetli havaalanı sağlayacak olan Ekonomik Havaalanı Projesi için çalışmalara başladı.

Projenin hayata geçirilmesi ile Türkiye, yolcuların daha ekonomik seyahat edebilmelerine imkan sağlayan ' düşük maliyetli yolcu taşımacılığı modelini' uygulayan dünyadaki ilk örneklerden biri olacak.

Yoğun yolcu trafiğine sahip havalimanlarının yakınında bulunan ve yolcu trafiği az olan havaalanlarının 'düşük maliyetli yolcu taşımacılığına' tahsis edilmesi anlamına gelen Ekonomik Havaalanı projesinin, ilk etapta Bursa-Yenişehir Havaalanı, Isparta-Süleyman Demirel Havalimanı, Nevşehir-Kapadokya Havalimanı, GAP-Uluslararası Havalimanlarında uygulanması planlanıyor.

Ülkemizdeki havayolu taşımacılığına katkıda bulunmak amacıyla 'Bölgesel Havayolu Taşımacılığı' projesi paralelinde hayata geçirilecek olan ekonomik havaalanları, coğrafi konumları ve düşük maliyetli olmaları nedeniyle de Türkiye genelinde tüm illere hava yolu ile yolcu taşınmasına imkan tanıyacak.

Havaalanlarının daha etkin kullanılmasını sağlayacak olan projenin ayrıca, düşük maliyetli seyahat olanağı sayesinde, ülkemizi ziyaret eden turist sayısının artmasına da önemli katkı sağlayacağı düşünülüyor.