SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

THY, Star Alliance ile yarın ön anlaşmayı imzalıyor...

Türk sivil havacılığının ilk ve en büyük işletmelerinden biri olan THY, dünya havayolu pazarının dörtte birini kontrol eden Star Alliance ile yarın ön anlaşma imzalayarak, yolcularına tek bilet ile 152 ülkede 842 noktaya uçma imkanı sunmaya hazırlanıyor.



SHGM'nin verdiği izinler çerçevesinde yurtdışına 24 yeni hat açarak Avrupa'da yolcu sayısını en çok arttıran havayolu şirketi olan THY, 9 Aralık 2006'da İstanbul'da Star Alliance'nin 21 üyesinin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda ön anlaşmayı imzalayarak Star Alliance'a üyelik için ilk adımını atacak. THY, bu tarihten itibaren tam üyelik için 12-18 aylık müzakere sürecine girecek. THY, sözkonusu geçiş döneminde Lufthansa, United Airlines ve Singapur havayolları başta olmak üzere pek çok havayolu ile işbirliğine girerek uçuşlarını uyumlu hale getirmeye çalışacak. Üye ülkelerle ortak tarife uygulanmasının yanısıra bilgi işlem altyapısının oluşturulması çalışmalarını da içerecek olan süreçte THY, rezervasyon ve satışla ilgili altyapıyı da Star Alliance ile birlikte oluşturacak.

THY- Star Alliance ittifakı, yolcuların bağlantılı uçuşlarla dünyanın her noktasına sorunsuz bir şekilde uçmasını ve şirketler arasında yapılan ortak uçuş anlaşması gereğince avantajlı fiyatlardan bilet almalarını sağlayacak.

Hizmet kalitesindeki artış ve ortaklık anlaşmasının getireceği kolaylıklar nedeniyle yolcuların başka havayolları yerine THY'nı tercih edeceği ve doluluk oranın artacağı ifade ediliyor.

THY, Star Alliance'a katılım ile mevcut pazar konumunu geliştirecek, network gelişimi, gelir artışı, birim gelirde artış gibi fırsatların yanı sıra kurum anlaşmalarına katılım sayesinde business yolcu trafiğini artırma şansı da sağlayacak. Etkin kaynak kullanımı fırsatları sayesinde pazarlama, bakım, yer hizmetleri ve operasyon, işçilik maliyetlerinde tasarruf, uçak verimliliğinde artış, dağıtım maliyetlerinde tasarruf avantajları sunacak Star Alliance üyeliği, Türk Hava Yolları'nın teknolojik altyapısının da güçlenmesine katkı yapacak. Star Allinace'a üye havayollarının seçilen havaalanlarında ortak çatı altında toplanması sonucunda yolcular daha fazla havayolu şirketinde mil kazanımı ve kullanımı olanağı elde edecek.