SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısıyla SHGM'den Resim Sergisi...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü vesilesiyle, 11-15 Aralık 2006 tarihleri arasında 'Sivil Havacılık Konulu Resim Sergisi' düzenlenecektir.



Serginin Açılış Töreni Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM'ın teşrifleriyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sergi Salonunda 11 Aralık 2006 Pazartesi saat 10.00'da gerçekleşecektir.

Gençlere havacılık sevgisinin aşılanması amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezleri'nde havacılık konulu bir resim yarışması açan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yarışmaya katılan tüm eserleri beş gün boyunca sergileyecek.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilerek önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi planlanan serginin açılış töreninde, yarışmada derece alan öğrencilere çeşitli ödüller verilecek. (Yarışmada birinci olan öğrenciye ödül olarak anne ve babası ile birlikte yurt içinde istediği bir şehre gidiş-dönüş uçak bileti, ikinci ve üçüncü seçilen öğrencilere ise hava aracı maketi verilecek. )

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, resim sergisinin yanısıra Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısıyla yine gençlere yönelik eğitim amaçlı bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Bu etkinlikler kapsamında, resim yarışmasına katılan tüm öğrencilere Eryaman Aile Yaşam Merkezi'nde bir pilotumuz tarafından havacılık konulu bir seminer verilecek ayrıca Esenboğa Havaalanı ve Etimesgut Türk Kuşu Gezileri düzenlenecek.

Dünya Sivil Havacılık Günü Kapsamında Gerçekleştirilecek Etkinlik Programı:

11-15 ARALIK 2006

... Havacılık Konulu Resim Sergisi'nin Açılışı

... Resim Yarışması Ödül Töreni

(T.C. Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Giriş Katı/Sergi Salonu)

12 ARALIK 2006

15:00-16:00 Havacılık Konulu Seminer ( Eryaman Aile Yaşam Merkezi)

13 ARALIK 2006

10:00 Esenboğa Havalimanı Gezisi

14:30- 16:00 Etimesgut Türk Kuşu Gezisi