SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Helikopter ve Heliport'a yoğun talep...

Sivil havacılık sektöründe yaşanan gelişmelere paralel olarak artan helikopter kullanımı ve heliport taleplerini değerlendiren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 13 adet heliport hizmetini 2007 yılında onaylamaya hazırlanıyor.



Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2006 yılı içinde verdiği 3 adet işletme izni ile birlikte helikopter iniş kalkış alanı olarak adlandırılan heliportların sayısı 42'ye yükselirken, 13 adet heliporta ait yapım-işletim talebinin değerlendirmesi devam ediyor. Heliportların, öncelikli olarak İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir gibi büyük illerde hizmete sunulması planlanıyor.

Önceki yıllarda genellikle kamu kurum ve kuruluşlarının başvuru yaptığı helikopter taşımacılığına, 2006 yılında özel teşebbüslerden yoğun talep geldi. 2006 yılı içinde 5 adet helikopterin tescil işleminin tamamlamasıyla birlikte helikopter sayısı kamuda 12, özel sektörde 29 olmak üzere 41'e yükseldi.

Sağlık sektörü gibi alanlarda helikopter taşımacılığının tercih edilmesi nedeniyle önümüzdeki yıllarda helikopter ve heliport taleplerinin daha da artacağı düşüncesiyle çalışmalara şimdiden başlayan SHGM, modern ve kapsamlı helikopter üstleri olarak tanımlanabilecek heliportların ülkemize kazandırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.