SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Sivas Havaalanı Hizmete Açıldı.

Pist yenileme ve genişletme çalışmaları nedeniyle, 8 aydır hava trafiğine kapalı olan Sivas Havaalanı 16.12.2006 tarihinde yeniden hizmete açıldı.



Sivas Havaalanı'nın yeniden uçuşlara açılması vesilesiyle düzenlenen törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Abdüllatif ŞENER, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Sayın Mehmet Mehdi EKER katıldı.

Yenileme çalışmalarının ardından pist uzunluğu 3 bin 811 metreye, genişliği ise 45 metreye çıkartılan Sivas Havaalanı, Türkiye'nin en uzun pistine sahip havaalanı oldu. Sivas Havaalanı'na ilk uçuşunu gerçekleştiren THY ise Salı, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada 4 kez düzenleyeceği İstanbul-Sivas arasında karşılıklı uçuşlara 16 Aralık'tan itibaren başlamış oldu.

Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM açılış töreninde yaptığı konuşmada, bölgesel havacılık politikası çerçevesinde 2003 yılında yeniden hizmete açılan Sivas Havaalanı'nın yolcu sayısının 4 bin 200'den 41 bin yolcuya ulaştığını belirterek, pisti yenilenen havaalanına artık Boeing tipi büyük uçakların inip kalkmasıyla yolcu sayısının daha da artacağını ifade etti.

Türk Sivil Havacılık sektöründe yaşanan hızlı gelişmelere dikkat çeken Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM, 2015 yılı için öngörülen hedefleri şimdiden gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM, 2002 yılında THY tek havayolu işletmesi iken yolcu sayısının 8,5 milyon olduğunu ancak 2005 yılına gelindiğinde bu rakamın 20.5 milyon'a yükseldiğini söyleyerek yüzde 140'a varan bir artışla Türk Sivil Havacılığının rekor bir gelişme gösterdiğini ifade etti.Türkiye genelinde 2003 yılında taşınan yolcu sayısının toplamı 35 milyon iken, 2006 yılında 56 milyona çıktığını vurgulayan Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM, atıl durumda bulunan havaalanlarını hizmete açarak ülke ekonomisine büyük katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.