SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM'den Hava Kargo Acentalarına Hem Denetim Hem Etkin Hizmet

Hava Kargo faaliyetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla 35 firmanın denetlemesini yapan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Hava Kargoculuğunda Etkinlik ve Verimlilik Projesi çerçevesinde, yeni uygulamalarını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

SHGM tarafından yetkilendirilen hava kargo acentalarının incelemesine yönelik çalışmalar kapsamında; Nisan-2006'dan bugüne kadar Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da toplam 162 acenta içinden 35 firmanın incelemesi tamamlanırken, 2006 yılı sonuna kadar bu sayının 50'nin üzerine çıkması hedefleniyor.

Proje kapsamında, kargo acentaları ile haberleşmeye kolaylık sağlaması için www.shgm.gov.tr/security web sayfasının içinde kargo modülünü hayata geçirmeye hazırlanan SHGM, işletmelerin telefon, faks, e-mail gibi iletişim araçlarının yanı sıra kargo(at)shgm.gov.tr adresinden kurum uzmanlarına ulaşmasına ve taleplerini iletmesine imkan tanıyacak.

Sektöre girişlerin hızla artmasına paralel olarak Hava Kargo Acentası Yetki Belgesi almak için yapılan başvuruların fazlalaşması nedeniyle Genel Müdürlük, taleplerin değerlendirilmesi ve imzalanmasında yaşanan süre kaybının ve bürokratik uygulamaların en aza indirilmesi çalışmalarına da hız kazandırdı. Başvuru dosyalarının incelenmesi standart bir format üzerinden yapılırken, inceleme formatının bir kopyası web üzerinden yayınlanarak, hangi evrakların hazırlanması gerektiği konusuna açıklık getirildi. Ayrıca hava kargo acentalarının bilgilerinin depolandığı veri tabanı güncelleştirilerek, istenilen bilgilere doğru ve düzenli olarak ulaşılması sağlandı.