SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Hava Taksi İşletmeciliğine yoğun talep.

Hava taksi işletmeciği konusunda kendisine başvuran işletmelerin başvurularını değerlendiren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 1 şirkete hava taksi işletme ruhsatı, 3 şirkete de hava taksi işletmeciği için ön izin verdi.

Bölgesel Havacılık Projesi çerçevesinde çalışmalarını 2007 yılında da hız kesmeden sürdüren SHGM tarafından Tahe Havacılığa Hava Taksi İşletmesi Ruhsatı verilirken, Ufuk Havacılık, Limak Havacılık ve Döysa Vip Havacılığa, Hava Taksi İşletme ruhsatına yönelik olarak asıl ruhsat hazırlıklarının tamamlanması için 6 ay süre ile ön izin verildi.

2006 yılında toplam 6 işletmeye hava taksi işletme ruhsatı, 4 işletmeye de ön izin veren SHGM'nin 2007 yılında Tahe Havacılığa verdiği izinle birlikte, Türkiye'de toplam hava taksi işletme sayısı 56'ya yükseldi.

Özellikle İstanbul gibi karayolu trafiği yoğun olan illerde alternatif bir ulaşım aracı olarak tercih edilen Hava Taksiler, yakalanan ekonomik istikrara paralel olarak yatırım yapacakları bölgeleri görmek ve zamanı verimli kullanmak isteyen işadamlarının da ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Hava Taksi İşletme ön izinlerinin yanısıra, SHGM, Ağaoğlu Turizm'e de Genel Havacılık İşletme ruhsatına yönelik olarak asıl ruhsat hazırlıklarının tamamlanması için 6 ay süre ile ön izin verdi.