SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Çelebi Hava Servisi'ne Apron Emniyeti Ödülü...

Çelebi Hava Servisi, 27-28 Kasım 2006 tarihinde Monte Carlo' da yapılan Ground Handling International Konferansı'nda, 'Ramp Safety ' Apron Emniyeti' ödülüne layık görüldü.

Havacılık hizmetleri konusunda dünya çapında bir organizasyon olan 'Ground Handling International', her yıl dünya genelinde havalimanlarında apron emniyeti alanında meydana gelen olayları, önlemleri, tedbirleri araştırarak, en etkili olan örnekleri ödüllendiriyor. Diğerlerinden farklı ve göze çarpan örneklerin özel bir jüri tarafından değerlendirildiği yarışmada, bu yıl, Çelebi Hava Servisi'nin Antalya Havalimanı'nda yaşadığı olay, örnek apron emniyeti faaliyeti seçilerek ödüllendirildi.

İşte Çelebi'ye birincilik kazandıran örnek olay:

Antalya Havalimanı'nda, Çelebi Hava Servisi tarafından hizmet verilen uçaklardan birine yakıt tankerinin yanlış yanaşmasından dolayı tankerin yandaki park pozisyonuna kadar uzandığını fark eden postabaşının, o park pozisyonuna yanaşmakta olan uçağı el işareti vasıtasıyla uyarması ve durdurması ile uçağın kanadının tankere çarpması sonucunda doğabilecek büyük bir felaketi önlemesiydi.