SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

2006 yılında 5 hastaneye Havacılık Tıp Merkezi Yetkisi verildi.

Uçucu personelin ve havacılık personelinin sağlık muayenelerinin yapılabilmesi amacıyla yetki talebinde bulunan hastanelerin başvurularını değerlendiren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2006 yılı içinde 5 hastaneye, Havacılık Tıp Merkezi Yetki Belgesi verdi.



Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, JFK Hastanesi, Memorial Hastanesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi ve Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nin Havacılık Tıp Merkezi Standartlarını sağlaması sonucu yetkilendirmesi yapıldı. SHGM'nin 2006 yılında yetkilendirdiği bu hastaneler ile birlikte, Havacılık Tıp Merkezi Yetkisi'ne sahip hastanelerin sayısı 14'e yükseldi.



SHGM tarafından ayrıca, 2006 yılında yetki başvurusunda bulunan hastaneler ile birlikte toplam 11 hastanenin 'Havacılık Tıp Merkezi(AMC)' denetimleri gerçekleştirildi. Bu denetimler sonucunda, yetkili hastanelerden 3 tanesinin Havacılık Tıp Merkezi Yetkisi 6 ay süreyle askıya alındı.



Ayrıca, yetkili hastanelerden Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ile Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nin ise yetki temdidi yapıldı.



Y e t k i l i H a s t a n e l e r :



1) Acıbadem Hastanesi



2) Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi



3) Alman Hastanesi



4) Akdeniz Üniversitesi Hastanesi

5) Başkent Üniversitesi Hastanesi

6) Doğan Hastanesi

7) Eskişehir Asker Hastanesi

8) Etimesgut Asker Hastanesi

9) Güzelyalı Asker Hastanesi

10) Hacettepe Üniversitesi Hastanesi

11) JFK Hastanesi

12) Memorial Hastanesi

13) Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi

14) Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi