SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ICAO, denetimleri yaklaşıyor.

Üyesi olduğumuz Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı(ICAO) bünyesinde alınan bir karar gereğince oluşturulan Küresel Emniyet Gözetim Denetim Programı USOAP kapsamında üye ülkeler periyodik olarak denetimlere tabi tutulmaktadır.



Sivil Havacılık ile ilgili denetim ve gözetim sistemlerinin yeterliliğini ölçmek amacıyla, her yıl üye ülkelerde denetimlerde bulunan ICAO'nun bu çerçevede ülkemize yapacağı denetimler için de Mayıs ayı belirlendi.

Söz konusu denetimlerde, üye ülke sivil havacılık teşkilatlarının, sivil havacılık faaliyetlerinin etkin bir gözetim sistemiyle denetim altında tutulması konusundaki yeterlilik üzerinde durulmaktadır.

ICAO standartlarını içeren Annex'ler temelinde yapılacak bu denetimde; ülkemiz sivil havacılığını olumsuz yönde etkileyecek sonuçlarla karşılaşılmamasını teminen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü koordinesinde, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde yoğun çalışmalar yapılmaktadır.

Bu hazırlık çalışmalarını sürdüren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, hava alanlarındaki denetimlerini yoğunlaştırıyor.

İlk etapta Esenboğa Havalimanı'nda 15-16 Şubat 2007 tarihlerinde yapılacak olan bu denetimlerde; gerek hava alanı yer emniyeti ile yolculara sağlanan kolaylıklar gerekse de hava alanındaki güvenlik uygulamaları konularında, ulusal ve uluslararası mevzuat kapsamında değerlendirmeler yapılacaktır.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile DHMİ Genel Müdürlüğü temsilcilerinin de hazır bulunacağı denetimler, daha sonraki dönemlerde diğer havaalanlarına yönelik devam edecektir.