SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM, 2008-2012 Hedefleri için Sektör Temsilcileriyle bir araya geldi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2008-2012 yıllarını kapsayan amaç ve hedeflerini belirlemek üzere, sektör temsilcileriyle 20 Şubat 2007 tarihinde biraraya geldi.



DHMİ, THY, TÖSHİD, TAV, HAVAŞ, ÇELEBİ, Anadolu Üniversitesi ve Sabiha Gökçen Havalimanı temsilcilerinin katıldığı Dış Paydaş Durum Değerlendirme Toplantısı'nda, hızla büyüyen sivil havacılık sektörünün sorunları ve geleceğe dönük hedefler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

SHGM'nin yeniden yapılanma sürecinde çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirmesinden ve bölgesel havacılık politikaları çerçevesinde rekabet ortamının oluşturularak sektörün önünün açılmasından memnuniyet duyduklarını dile getiren katılımcılar, SHGM'nin özellikle mevzuat oluşturma konusunda sektörle daha yakın işbirliği içinde hareket etmesini istediler.

Sivil havacılık faaliyetlerinin uluslararası kural ve standartlar çerçevesinde sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesi konusunda SHGM'nin sektöre ışık tutmasını isteyen temsilciler, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin en üst düzeyde gerçekleştirilmesi için daha etkin bir koordinasyon sistemi kurulması gerektiğini dile getirdiler.

SHGM'nin dış paydaşları ile gerçekleştirdiği Durum Değerlendirme Toplantısı'nda ortaya çıkan görüş ve beklentiler çerçevesinde hazırlayacağı 2008-2012 yıllarını kapsayan Stratejik Plan ile sivil havacılık faaliyetlerinin gelecekte daha etkin ve verimli bir şeklinde yürütülmesi amaçlanıyor.