SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

134. HANKOK Toplantısı Ankara'da yapıldı.

Hava Nakliyatını Kolaylaştırma Komitesi (HANKOK) 134. toplantısı 22 Şubat 2007 tarihinde TAV- Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleştirilmiştir. SHGM Genel Müdür Yrd. Sn. Haydar YALÇIN'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı, Esenboğa, İstanbul, Antalya, İzmir, Adana, Dalaman ve Milas-Bodrum Havaalanı Baş Müdürleri ve Mülki İdare Amirleri, Genel Müdürlüğümüzden Havaalanları ve Havacılık Güvenliği Daire Başkanları, DHMİ İşletme Daire Başkanı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanı ile sektör temsilcileri katılmıştır.



Toplantıda; öncelikle bir önceki 133. HANKOK toplantı raporu ve 134. HANKOK toplantı taslak gündemi Komite Üyelerince kabul edilmiştir. Komite Başkanı tarafından bir önceki toplantıda alınan kararların son durumu ve son toplantıdan bugüne kadar geçen sürede Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalara ilişkin rapor, katılımcılara sunulmuştur.

Toplantıda sırası ile Güvenlik/Kolaylıklar, Terminal İşletmeciliği/Yer Hizmetleri, Kargo, Temsil ve Gözetim maddeleri görüşülmüştür. Güvenlik/Kolaylıklar maddesi kapsamında SHGM adına Komite Başkanı tarafından, 21 Şubat 2007 tarihinde DHMİ Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen Güvenlik Konferansı hakkında katılımcılara bilgi verilmiştir.

Terminal İşletmeciliği maddesi kapsamında TAV- Esenboğa A.Ş. yetkilisi tarafından, TAV -Esenboğa İç ve Dış hatlar Terminali, DHMİ Genel Müdürlüğü personeli tarafından da, DHMİ Genel Müdürlüğü'nün 2006 yılı faaliyetlerini ve çeşitli istatistiki bilgilendirmeleri içeren genel bir sunum yapılmıştır.

134. HANKOK Toplantısının aynı gündem maddesi kapsamında Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü personeli tarafından da genel müdürlüğün yapısı ve faaliyetlerinin yanı sıra, 20 Aralık 2006 tarihinde uygulamaya geçen havada ve karada telesağlık hizmeti konusunda bir sunum yapılarak katılımcılara detaylı bilgi sunulmuştur.

Toplantı, katılım ve alınan kararlar bakımından oldukça verimli bir şekilde tamamlanmış olup; bir sonraki toplantının daha sonra belirlenecek bir yer ve tarihte yapılması kararı alınmıştır