SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM'den hizmetiçi Havacılık Güvenliği Kursu...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 28 Şubat-1 Mart 2007 tarihlerinde Hava Meydanları Giriş Kartı alacak personele yönelik olarak 'Sivil Havacılık Güvenliği' kursu düzenledi.



2004 yılında yapılan 15. Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu(MSHGK) Toplantısı'nda,

Sivil havacılık güvenliği eğitimi olmayan personele Hava Meydanları Giriş kartı verilmemesi ile ilgili olarak alınan karar doğrultusunda düzenlenen kurslar, yeni personele yönelik olarak her yıl belirli aralıklarla gerçekleştiriliyor.

SHGM Eğitim, Araştırma ve Denetleme Uzmanları Kurulu(EADUK) üyeleri tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen kursa, 31 kişi katıldı. Havacılık Güvenliği konusunda bir sunum eşliğinde gerçekleştirilen eğitim sonunda kursiyerler, Hava Meydanları Giriş Kartı kullanımı öncesinde eğitimlerini tamamladılar.

Hava meydanlarında görev yapacak personele Güvenlik Bilinci, Havacılık Güvenliği'nin önemi ve bu alanda taşıdıkları sorumlulukların anlatıldığı eğitimde ayrıca Havacılık Güvenliği'ni tehdit eden olaylar ve bu olaylara paralel olarak getirilen yeni düzenlemeler ile uluslararası sivil havacılık örgütleri hakkında da bilgi verildi.

Bu yıl gerçekleştirilen eğitimde özellikle, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'nın 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık gününde, 2007 için ilk ve en önemli önceliğin ''Uçuş emniyeti ve Havacılık Güvenliği' olduğunu ilan etmesinin önemine dikkat çekilerek, bu kapsamda yürütülen çalışmaların bir parçası olması bakımından bu eğitimlerin büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Havaalanı Mülki İdare Amirliği, DHMİ Baş Müdürlüğü ve diğer işletici kuruluşlar, Güvenlik Birimleri, Emniyet, Jandarma, Özel Güvenlik Birimleri ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü bünyesinde de düzenlenen kurslarda, bugüne kadar 70 bin kişi eğitim aldı.