SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM'den Balon Turizmi'ne destek...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2006 yılında Uluer Havacılık ve Sultan Balonculuk'a verdiği izinle Türkiye'de balon işletmeciliği yapan işletme sayısı 10'a yükselirken, Türk tescili balonların sayısı 42'ye ulaştı.



Sıcak hava balonculuğu konusunda Türkiye'deki tek merkez olan Nevşehir'de balon turizmine olan ilgi her geçen gün artarken, bu iki firmaya verilen izinle Balonla Hava Taşıma İşletmeciliği Talimatı (SHT-1D ) kapsamında faaliyet gösteren işletme sayısı 6'ya çıktı. Kapadokya'da balon turizmi konusunda faaliyet gösteren bu işletmelerin yanısıra, filosunda balon bulunan 3 Genel Havacılık İşletmesi ve 1 Hava Taksi İşletmesi ile birlikte bu sayı 10'u buluyor. Balonla Hava Taşıma İşletmeciliği yapan işletmelerin filolarında 31, Genel Havacılık İşletmelerinin filolarında 3, Hava Taksi İşletmesinin filosunda ise 8 olmak üzere Türkiye genelinde toplam 42 balon bulunuyor.

Yılda yaklaşık 2 milyon turistin ziyaret ettiği Nevşehir, THY'nin 8 Mart Dünya Kadınlar gününde başlatacağı seferler için gün sayarken, balon turizminin de bundan olumlu etkileneceği ve 2007 yılında bölgeye gelen turist sayısında önemli artış yaşanacağı belirtiliyor.

Balon turizmiyle adından sadece Türkiye'de değil dünya çapında da söz ettiren ve 5 yıl üst üste dünyanın en iyi uçuş cazibe merkezi seçilen Kapadokya, bu unvanını bu yılda korumak için çeşitli projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kapadokyalı Turizmciler, tanıtım çalışmaları kapsamında yaz aylarında gerçekleştirilecek Uluslararası Sivil Havacılık Festivali'nin yanısıra golf ve kongre turizmi konusunda atılacak yeni adımlar ile turizm çeşitliliğinin arttırılmasını hedefliyor