SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Uçuş emniyetinin sağlanması amacıyla denetim faaliyetlerini aralıksız sürdüren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2007 yılının Ocak ve Şubat aylarında Hava Taşıma İşletmeleri'ne yönelik toplam 15 denetim gerçekleştirdi.



Hava Taşıma İşletmelerine yapılan AOC(İşletme Ruhsatı) ve Operasyon Denetimleri kapsamında 2006 yılının ilk iki ayında 3 denetim gerçekleştiren SHGM, 2007 yılının aynı döneminde hava taşıma işletmelerine yönelik denetimlerinin sayısını 15'e yükseltti. Hızla gelişen havacılık sektöründe zafiyet yaşanmaması için denetimlerini daha da sıklaştıran SHGM, toplam 63 denetimin gerçekleştirildiği 2006 yılına oranla bu yıl yüzde 50'lik bir artış hedefliyor.

SHGM, ayrıca Hava Taşıma İşletmelerine yapılan özel yetki ve wet-lease denetlemelerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, Ocak ve Şubat aylarında toplam 10 işletmeyi denetleyen SHGM, yıl sonuna kadar wet-lease olarak yurt dışına kiralanan tüm uçakların denetimini tamamlamayı planlıyor.

Öte yandan üyesi bulunduğumuz Avrupa Sivil Havacılık Konferansı ECAC bünyesinde oluşturulan SAFA isimli denetim programı kapsamında üye ülkeler, havaalanlarını kullanan yabancı tescilli uçaklara ramp denetimi yapmaktadır. Kendi tescilli uçaklarına yapılan denetimlere ise SANA ismi verilmektedir. Bu kapsamda, 2007 yılının ilk iki ayında yabancı operatörlere ait uçaklara 60 SAFA denetlemesi, SHGM tarafından yetkilendirilmiş havayolu işletmelerine ait uçaklara ise 39 SANA denetlemesi gerçekleştirilmiştir.

2006 yılında gerçekleştirdiği denetimlerle ECAC üyesi 42 ülke arasında 9. sıraya yerleşen ülkemizde, uçuş emniyetinin sağlanması konusunda önemli bir yer tutan bu denetimlere yoğun bir şekilde devam edilecektir.