SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Anadolu Üniversitesi ve Kadıköy Şifa Hastanelerinin Yetkileri İptal Edildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Anadolu Üniversitesi Hastanesi ile Kadıköy Şifa Hastanesi'nin Havacılık Tıp Merkezi Yetkisini 13 Mart 2007 tarihinde iptal etti.



Havacılık Sağlık Talimatı'nın (SHT-3) gereklerini yerine getiremedikleri için yetkileri 2006 yılında askıya alınan hastaneler, verilen süre içerisinde eksikliklerini gideremediği için SHGM tarafından yetki iptaline gidildi.

Uçucu personelin sağlık muayenelerinin yapılabilmesi amacıyla 2 Ekim 2003 tarihinde tüm sınıflarda ilk ve periyodik muayeneler için yetkilendirilen Anadolu Üniversitesi Hastanesi'nin yetkisi iç hastalıkları uzmanı ve göz hastalıkları uzmanı eksiklikleri nedeniyle Mart 2006'da askıya alınmıştı.

Öte yandan, SHGM tarafından 17 Mayıs 2002 tarihinde tüm sınıflarda periyodik muayeneler yapmak üzere yetkilendirilen Kadıköy Şifa Hastanesi'nin yetkisi, uçuş tabibi eksikliği nedeniyle Mayıs 2006'da askıya alınmıştı. SHT-3 kapsamında 2 uçuş tabibi bulundurması gereken ancak bu konudaki eksikliğini gideremeyen hastanenin yetkisi de aynı tarihte sona erdi.

Ayrıca, 2 Haziran 2006 tarihinde yetkilendirilen JFK Hastanesi'nin yetkisi, iki uçuş doktorunun ayrılmasından dolayı 6 ay süreyle askıya alındı. Böylece yetkili hastaneler sayısı 13'e düştü.

Sözkonusu hastaneler, eksikliklerini giderdikten ve SHT-3 kapsamındaki gereklilikleri tamamladıktan sonra tekrar SHGM'ye başvurarak yetki talebinde bulunabilecekler