SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Havaalanı denetimleri devam ediyor.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, ICAO Annex-14 Dokümanı ve SHY-14A Yönetmeliği ile havalimanında verilen Hava Seyrüsefer ve Teknik Hizmetler kapsamında 14-16 Mart 2007 tarihleri arasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından denetlendi.

ICAO standartlarını içeren Annex'ler temelinde Mayıs ayında ülkemizde gerçekleştirilecek denetimler öncesinde havaalanlarına yaptığı denetimleri yoğunlaştıran SHGM, ICAO Annex-14 Dokümanı ve SHY-14A Yönetmeliği kapsamında, 15-16 Şubat 2007 tarihlerinde Esenboğa Havalimanı, 12-13 Mart 2007 tarihlerinde Sivas Havaalanında denetimlerde bulunmuştu.

SHGM, bu havaalanlarının ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki denetimlerini de tamamladı. Yapılan denetimlerde, havaalanı yer emniyeti, yolculara sağlanan kolaylıklar, Sertifikasyon Gereklilikleri, Hava Trafik Kontrol Üniteleri, AIS Ünitesi, Seyrüsefer Yardımcıları, Haberleşme Hizmetleri, Radar, Terminal Hizmetleri ve Meteoroloji konularında, ulusal ve uluslararası mevzuat kapsamında incelemelerde bulunuldu.