SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Hava Trafik Kontrolörleri İstanbul'da buluşuyor.

Uluslararası Hava Trafik Kontrolörleri Dernekleri Federasyonu(IFATCA)'nın 46. Konferansı, 16-20 Nisan 2007 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

130 ülkede elli binden fazla üyesi olan ve uluslararası havacılığın daha emniyetli, düzenli ve hızlı akışını sağlamak amacıyla her yıl düzenli olarak toplantılar gerçekleştiren IFATCA'nın bu seneki konferansına İstanbul ev sahipliği yapacak. Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM'ın katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan 46. IFATCA Dünya Konferansı'na, 95 ülkeden yaklaşık 800 delegenin katılması bekleniyor.

ICAO, EUROCONTROL, IFALPA, IATA, ILO, ACI gibi uluslararası kuruluşların temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşecek konferansta, sivil havacılığın sorunlarının yanısıra geliştirilen yeni kurallar ve ilerlemeler yakından incelenerek mesleki eksiklik ve sorunlar ele alınacak.

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) tarafından organize edilen konferansta ayrıca, Hava Trafik Kontrolörlüğü mesleğinin gelişen teknolojiye ve ihtiyaçlara uygun hale getirilebilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda da görüş alışverişinde bulunulacak.

Hava trafik kontrolörlüğü mesleğinin gelişimini sağlamayı ve çıkarlarını korumayı amaç edinmiş uluslararası bir sivil havacılık meslek örgütlenmesi olan IFATCA, her toplantıda olduğu gibi bu seneki toplantı da finans ve idari konular komitesi, teknik ve operasyonel konular komitesi, mesleki ve hukuki konular komitesi olmak üzere üç ayrı komite oluşturacak. Bu üç komitede, IFATCA'nın geleceği ile ilgili kararlar alınacak ve tüm üye ülke derneklerinin oylaması sonucu kabul edilecek olan bu kararlar, bunan böyle 'İstanbul Kararları' olarak anılacak.

Ayrıca, sivil havacılık teknoloji ve hizmet sektörünün önde gelen şirketleri, toplantılar süresince açtıkları standlarda yeni ürünlerini sergileme fırsatı bulacaklar.