SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

35. ECAC Kolaylıklar Komitesi Toplantısı Paris'te yapıldı.

Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC)'ın 35. Kolaylıklar Çalışma Grubu Toplantısı, 27-28 Mart 2007 tarihleri arasında Paris'te gerçekleştirildi.

ECAC üyesi 42 ülke ile çeşitli uluslararası kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden de katılım sağlanan toplantıda, uçak, yolcu, bagaj, kargo ile yolcu ve mürettebatın havaalanlarındaki işlemlerinin kolaylaştırılmasına yönelik konuların tartışılıp uluslararası standartların devamlılığı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Hareketi kısıtlı yolcularla ilgili düzenlemeler, Uçuş Mürettebatı belgesi, ECAC üyesi ülkelerdeki biometrikle ilgili yeniliklerin uygulanması, ECAC Doc.30 Bölüm 1.'deki kargo ile ilgili değişikler, E-kargo projesi gibi konular ile birlikte sıvılarının kabin içerisinde taşınması ile ilgili üye ülkelerin uygulamalarının da ele alındığı toplantıda, alt çalışma grupları tarafından oluşturulan durum raporları değerlendirildi.

ECAC üyesi ülkelerin yanısıra çeşitli uluslararası kuruluşlardan temsilcilerin de gözlemci statüsünde katıldığı toplantıda ayrıca, yılda en az iki kez gerçekleştirilen ECAC Çalışma Grubu toplantılarının 36. sının Ekim 2007'de yapılmasına karar verildi. Bilindiği gibi, ECAC'ın 34. Çalışma Grubu Toplantısı, ülkemizin daveti üzerine 5-6 Ekim 2006 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilmişti.