SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Hava Aracı Sertifikasyon Ekibi Yapısında Yeni Dönem

Ülkemizde tasarlanan ve üretilen hava araçlarının sertifikasyonunu gerçekleştiren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bu alanda görev yapacak “Havacılık Sertifikasyon Uzmanı” Ekibini güçlendiriyor.
 
Bakanlar Kurulu’nun 6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı kararı ile yürürlüğe konulmuş olan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” kapsamında ekli 1 sayılı cetvelinde bulunan unvanlardan, “Havacılık Sertifikasyon Uzmanı” unvanı için istihdam edilen ilk grup 15 Kasım 2018 tarihinde göreve başlamıştır.
 
Uluslararası Sivil Havacılık kuralları gereğince hava aracı sertifikasyon süreçleri üretici ülkelerin Sivil Havacılık Otoriteleri tarafından yapılmakta ve yapılan sertifikasyonların diğer otoriteler tarafından tanınması ile süreç tamamlanmaktadır. Bu kapsamda hava aracı tasarım ve üretiminin yanısıra sertifikasyon kabiliyetinin de güçlendirilerek  tüm süreçlerin ülkemiz tarafından yürütülmesi,  yerli hava araçlarının havacılık sektörüne kazandırılması ve havacılık endüstrimizin gelişmesi bakımından büyük önem taşıyor.  
 
Ülkemizde sivil havacılık alanında gerçekleştirilen tasarım ve üretim faaliyetlerinin sertifikasyonu sorumluluğumuz kapsamında görev alacak bu ekibin her bir üyesine görevlerinde başarılar diler, ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur