SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Kaan Havacılık’ın “Fatih" gemisine deniz üstü operasyonları için SHGM’den yetki verildi…

29 Kasım 2018
Antalya'da gerçekleştirilen "Oil&Gas Semineri"ne katılan Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici, Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile yapılan anlaşma çerçevesinde Kaan Havacılık’ın Akdeniz'de derin su’da sondaj yapan "Fatih" gemisine deniz üstü operasyonları için yetki verildiğini bildirdi.

İtalya helikopter üreticisi Leonardo Helicopters tarafından bu yıl 10.'uncusu düzenlenen ve Kaanair evsahipliğinde gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdür Vekili Kesici, gelecek nesiller için ülkemizin güvenli ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı sağlamaya çalıştığını belirtti.

Offshore havacılık faaliyetleriyle desteklenen güvenli, rekabetçi ve çevresel açıdan sürdürülebilir enerji arzının modern toplumlar, endüstriler, evler ve yaşam tarzı için temel bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kesici, bu kapsamda da Kaan Havacılık’ın açık deniz operasyonları için SHGM tarafından yetkilendirildiğini kaydetti. TPAO ile yapılan anlaşma çerçevesinde Akdeniz'de derin su sondajı yapmakta olan "Fatih" gemisinin deniz üstü operasyonlarına başladığını ifade eden Kesici, “Kaan Havacılık'ın offshore'da, TPAO ile birlikte uluslararası petrol ve gaz operasyonlarını, uluslararası kalite ve standartlarda gerçekleştireceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

TPAO Satınalma ve Lojistik Departmanı Başkanı Mehmet Yavuz Gencer de konuşmasında offshore iş birlikleriyle hedefin, Türkiye çevresindeki sularda daha az keşfedilen bölgelere odaklanmak, mevcut üretim bölgelerinin üretim kapasitesini yeni teknolojiler kullanarak artırmak olduğunu söyledi.

Kaan Havacılık Genel Müdürü Kemal Süler ise Türkiye'nin kendi sularında yürüttüğü petrol arama faaliyetlerinde "Fatih" sondaj gemisine Leonardo Helicopters'in üretimi olan 2 adet AW139 modeli helikopter ile offshore hizmeti verdiklerini söyledi. Türkiye'de offshore açısından yeni bir dönem başlayacağına değinen Süler, "Derin denizlerimize ilave olarak sığ denizlerimizde de petrol arama faaliyetleri başlanacak ve offshore operasyonlarımız genişleyecek. Türkiye offshore'un gücüyle enerji keşiflerine tam gaz devam edecek. Türkiye çevresindeki sularda enerji keşfi offshore'un verdiği destekle büyüyecek." açıklamasında bulundu.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.