SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

EUROCONTROL Geçici Konseyi 50. Toplantısı Brüksel’de düzenlendi…

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL)  Geçici Konseyi’nin 50. Oturumu, 29 Kasım 2018 tarihinde Brüksel’de düzenlendi.
 
Konsey Toplantısı’na SHGM Genel Müdür Yardımcı ve EUROCONTROL Geçici Konsey (PC) Temsilcisi Haydar Yalçın, DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak ve ekibi ile HKK Hava Trafik Şube Müdürü Hava Tuğgeneral Yusuf Erge’nin de aralarında bulunduğu Türkiye heyeti katılım sağladı.

Konsey toplantısında; Avrupa ATM sisteminde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, geçtiğimiz hafta itibariyle 10 Milyon uçuşun gerçekleştiği, AB Komisyonu’nun EUROCONTROL Ajansını 2020 yılından itibaren 10 yıllık süreyle Şebeke Yöneticisi olarak atanması, Emniyet Yönetim Komisyonunun geleceği gibi ülkemizi de yakından ilgilendiren konular üzerinde bilgi paylaşımında bulunularak, görüş ve değerlendirmelerde bulunuldu. Geçici Konseyin 2019-2020 döneminde görev alacak 2 Başkan Yardımcılığı için yapılan oylamada ise Birleşik Krallık ve Polonyalı Temsilciler seçildi.

EUROCONTROL PC Temsilcisi Haydar Yalçın ve DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak başkanlığındaki heyet, EUROCONTROL Genel Müdürü ile ayrı bir toplantıda daha bir araya gelerek ülkemiz ile EUROCONTROL arasındaki ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulundu.  Toplantıda, ülkemiz hava seyrüsefer hizmet sağlayıcısı olarak hizmet veren DHMİ Genel Müdürlüğü’nün, Avrupa şebekesine sağladığı katkılardan övgüyle bahşedilmiş ve Türkiye ile mevcut işbirliğinin geliştirilerek devam ettirilmesinin önemi vurgulandı.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.