SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

46. IFATCA Konferansı, hava trafik kontrolörlerini İstanbul'da buluşturdu.

Uluslararası Hava Trafik Kontrolörleri Dernekleri Federasyonu(IFATCA)'nın 46. Konferansı, 16-20 Nisan 2007 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildi.

130 ülkede elli binden fazla üyesi olan ve uluslararası havacılığın daha emniyetli, düzenli ve hızlı akışını sağlamak amacıyla her yıl periyodik olarak toplantılar düzenleyen IFATCA'nın İstanbul Konferansı, dünya genelinden çok sayıda trafik kontrolörünü bir araya getirdi.

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) tarafından organize edilen konferansta, Hava Trafik Kontrolörlüğü mesleğinin gelişen teknolojiye ve ihtiyaçlara uygun hale getirilebilmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunularak, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği konusunda hava trafik hizmetlerinin taşıdığı öneme değinildi.

Dünya genelinden ICAO, IFALPA, IATA, ILO, ACI gibi uluslararası kuruluşların temsilcilerinin yanısıra EUROCONTROL Başkanı Victor AGUADO'nun da katılımıyla gerçekleştirilen konferansta, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Dr. Ali ARIDURU'ya organizasyona katkılarından dolayı bir plaket verildi.