SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye'nin Havacılık Emniyeti çalışmaları uluslararası alanda takdir topluyor.

Türkiye'nin Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli ile ilgili olarak lisans uygulanmasına geçmesi yönündeki çalışmaları, Uluslararası Hava Trafik Emniyeti Elektronik Dernekleri Federasyonu(IFATSEA )'ndan tam not aldı.

Bilindiği gibi, Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği'nin 31 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe girmesi ile birlikte Türkiye, söz konusu personel için lisans uygulamasına geçilmesi konusunda ilk adımı atmıştı. Türkiye'nin havacılık alanındaki yeni emniyet düzenlemelerinden duydukları memnuniyeti Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM'a gönderdikleri bir mektupla dile getiren IFATSEA yetkilileri, Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli için milli lisans uygulaması girişimi konusunda Türkiye'yi tebrik etti.

IFATSEA'nın Türkiye'de hayata geçirilen uygulamanın diğer ülkelere de model oluşturması bakımından dünya çapında tanıtım gerçekleştireceği açıklanan mektupta, Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli Lisansının Türkiye'ye komşu ülkelerde de yaygınlaştırılması konusunda ülkemizden destek talep edildi.

Bilindiği gibi, havacılık emniyeti alanında SHGM tarafından hayata geçirilen yeni uygulamalar ve bu kapsamdaki Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği, daha önce EUROCONTROL yetkililerinden de tam not almıştı.

IFATSEA MEKTUBU İÇİN TIKLAYINIZ.