SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye ile Kamerun arasında direk uçuşlar için Mutabakat Zaptı imzalandı.

Türkiye ile Kamerun arasında uçuşların başlatılması amacıyla 25-26 Nisan 2007 tarihleri arasında Ankara'ya gelen Kamerun heyeti ile, İkili Hava Ulaştırma Anlaşması akdedilerek Mutabakat Zaptı imzalandı.

Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Dr. Ali ARIDURU'nun başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerin ardından, her iki ülke arasında gerçekleştirilmesi planlanan uçuşlar ile ilgili olarak mutabakata varıldı. Böylece, Türkiye'nin İkili Hava Ulaştırma Anlaşması imzaladığı Afrika ülkelerinin sayısı Kamerun ile birlikte 11'e yükseldi.

İstanbul'dan Kamerun'un başkenti Yaounde'ye gerçekleştirilmesi planlan uçuşların yakın gelecekte başlaması hedeflenirken sözkonusu anlaşmanın, Orta Afrika Ekonomik Topluluğu'nun (CEMAC) lider ülkelerinden olan, zengin petrol ve doğal kaynakları ile Afrika'nın refah düzeyi en yüksek ülkeleri arasında yer alan Kamerun ile son dönemde geliştirilen ticari ilişkilere büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Bilindiği gibi, Türkiye'nin Batı Afrika'ya açılması kapsamında en önemli ülkelerden biri olan Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Kongo, ve Gabon gibi komşu ülkelerin de dış ticaret kapısı olarak tanınıyor. İthalatının büyük kısmını Avrupa'dan gerçekleştiren Kamerun pazarında, kalite bakımından bu ürünlere yakın ve fiyat bakımından daha avantajlı olan Türk ürünlerinin ciddi bir rekabet avantajı bulunuyor.