SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ICAO Denetimleri öncesinde Atatürk Havalimanı'na denetim...

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)'nün Mayıs ayı sonunda Türkiye'ye gerçekleştireceği denetimler öncesinde hazırlıklarını aralıksız sürdüren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2-4 Mayıs 2007 tarihleri arasında Atatürk Havalimanı'nda denetimlerde bulundu.

Ülkemizin en büyük havalimanı olması dolayısıyla ICAO'nun yapacağı denetimlerde öncelik vereceği Atatürk Havalimanı; ICAO Annex-14 Dokümanı ve SHY-14A Yönetmeliği ile havalimanında verilen Hava Seyrüsefer ve Teknik Hizmetler kapsamında denetlenerek verilen hizmetlerin uluslararası standart ve kurallara uygunluğu değerlendirildi.

Havaalanı yer emniyeti, yolculara sağlanan kolaylıklar, Sertifikasyon Gereklilikleri, Hava Trafik Kontrol Üniteleri, AIS Ünitesi, Seyrüsefer Yardımcıları, Haberleşme Hizmetleri, Radar, Terminal Hizmetleri ve Meteoroloji konularında gerçekleştirilen denetimlerde, ulusal ve uluslararası mevzuat kapsamında incelemelerde bulunuldu.

Ülkemiz sivil havacılığını olumsuz yönde etkileyecek sonuçlarla karşılaşılmaması amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü koordinesinde, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirilen denetimlere, DHMİ Genel Müdürlüğü ve havayolu işletmelerinden temsilciler de katıldı.

ICAO'nun üye ülkelere yönelik her yıl gerçekleştirdiği periyodik denetimlere bir ön hazırlık niteliği taşıyan bu denetimler çerçevesinde SHGM, bu yıl içerisinde Esenboğa Havalimanı, Sivas Havaalanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yönelik olarak da denetimler gerçekleştirmişti.