SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

EUROCONTROL 27. Geçici Konsey Toplantısı Brüksel'de gerçekleştirildi..

EUROCONTROL 27. Geçici Konsey Toplantısı, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Dr. Ali ARIDURU'nun katılımıyla 03 Mayıs 2007 tarihinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirildi.

Avrupa'da sivil havacılığın geleceği konusunun ele alındığı toplantıda, AB ve TAHS (Tek Avrupa Hava sahası), TAHS ATM (Hava Trafik Yönetimi) Araştırmaları (SESAR), DMEAN, Performans İnceleme Komisyonu (PRC) üyelerinin atanması, PRC raporu ile Denetim Kurulu Raporu gibi önemli konular görüşüldü.

SHGM'nin yanısıra, Dışişleri Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve DHMİ Genel Müdürlüğü üst düzey temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleşen toplantıda Türk heyeti, AB üyesi olmayan ülkelerin haklarının korunması ve AB'ye üye olan ülkeler ile üye olmayan ülkeler arasında ayrımcılık yapılmaması hususunda görüş bildirdi.

Performans İnceleme Komisyonu üyeliğine ülkemizden aday gösterilen SHGM Hava Trafik Başkontrolörü Ayşin ZEREN'nin kabul edildiği toplantıda ayrıca, Denetim Kurulu üyeliğine İsviçre, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'den birer üye atanmasına karar verildi. EUROCONTROL Geçici Konsey tarafından alınan bu karar doğrultusunda Genel Müdürlüğümüzce Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulundan bir temsilci atanması için gerekli girişimlerde bulunuldu.