SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ÖZEL SEKTÖR HAVACILIK ŞİRKETLERİ TAM SAYFA İLAN İLE ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM'A TEŞEKKÜR ETTİ.

Hükümetin erken seçim kararı alması nedeniyle anayasa gereği görevini devreden Binali Yıldırım'a bugün gazetelerde yayınlanan tam sayfa ilan aracılığıyla dev bir teşekkür geldi. Türkiye Özel Sektör Havacılık Şirketleri Derneği, verdiği ilanda Ulaştırma Bakanı sayesinde Türkiye'de uçağa binmeyen insan kalmadığını belirtti.

"Sayenizde herkes uçuyor Sayın Bakanım" başlığıyla verilen tam sayfa ilanda, Bakan Yıldırım'a teşekkür eden özel havayolu şirketleri, son 3 yılda en az 6 milyondan fazla yurttaşın hava taşımacılığıyla tanıştığı vurgulandı.

Bakan Yıldırım'ın görevde kaldığı 4.5 yılda yaptığı hizmetlere yer verilen ilanda şu ifadeler yer aldı:

'SAYENİZDE HERKES UÇUYOR SAYIN BAKANIM'

"2002 yılında 33.5 milyon kişi uçağa bindi; bunun 8.5 milyonu iç hat yolcusuydu.

...2006'da ise iç hatlarda uçanlar neredeyse yurtdışı yolcularını yakaladı. Toplam yolcu 61.7 milyon, iç hatlar 28.8 milyon, dış hatlar 32.9 milyon kişi.

...Yolcu sayısının bu yıl 75 milyon, 2008'de ise 100 milyonu geçmesi bekleniyor. Bugün 20 havacılık şirketi Türkiye'nin bir ucundan öteki ucuna gece gündüz 24 saat insan taşıyor. Her gün on binlerce kişi, hayatında ilk kez uçağa biniyor. Son 3 yılda en az 6 milyondan fazla yurttaşımız hava taşımacılığıyla tanıştı.

...Eskiden Türkiye'de uçakla seyahat kağıt üstünde hak, ama uygulamada imtiyazdı. Şimdi gerçekten hak haline geldi."

2002'den bu yana yapılan atılımlar sayesinde yurt çapında ekonomik ve ticari gelişim hızlandı. Ülkemizin dört bir yanında göğsümüzü kabartan, dünyanın en modern havalimanı terminalleri inşa edildi. Onbinlerce kişiye yeni iş imkanları sağlandı. Yaratılan bu istihdam ve yatırım sayesinde, Türkiye'nin gurur duyacağı büyük markalar oluştu.

"Türkiye'de uçağa binmemiş yurttaşımız, uçulmadık havalimanı kalmayacak" vizyonuyla Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım, Türkiye'de yaşanan bu devrimin öncüsüydü.

Sayın Bakanım, Türkiye sizin sayenizde uçuyor. Teşekkürü bir borç biliriz...