SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Trabzon'da kaybolan uçak ile ilgili basın açıklaması...

ngiliz Milliyetli Overflight Şirketi'ne ait SKY ARROW 650T tipi uçak, 8 Mayıs 2007 tarihinde Yunanistan'ın Aleksandra havaalanından kalkarak, önce İstanbul Atatürk Havalimanı, daha sonra da Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yapmış ve 10.05.2007 tarihinde de İran-Tebriz'e gitmek üzere Ankara'dan kalkmış, saat 11:54'de de Trabzon havalimanına inmiştir.

Bilindiği üzere, 13.05.2007 tarihinde saat 09:31'de Tebriz'e gitmek üzere Trabzon'dan tekrar havalanan sözkonusu uçak ile bağlantı son olarak Trabzon ili Sürmene İlçesi'nin güneybatısında yer alan Koçalak tepesi civarında kurulmuş olup, akabinde irtibat kaybedilmişti.

Uçak ile irtibatın kesilmesinden hemen sonra karadan ve havadan başlatılan arama-kurtarma faaliyetlerine ek olarak, uçakta bulunanlara ait cep telefonlarından da sinyal takibine geçilmesi sonucunda, uçağın bulunduğu koordinatlar Bakanlığımızca tespit edilerek arama-kurtarma ekipleri Trabzon ili Köprübaşı ilçesi Beşköy mevkiinde yoğunlaştırılmıştır.

Bu sabah 10:30 itibariyle de sözkonusu mevkide uçağın enkazına ulaşılmış olup, uçakta bulunan İngiliz uyruklu pilot Mihiael A. Newman ile Pakistan vatandaşı Zakaullah B.Bhangoo'nun hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Halen enkazın bulunduğu bölgede Cumhuriyet Savcısı'nın incelemeleri devam etmektedir.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden bir kaza-kırım heyeti olay mahallinde gerekli tahkikatı yapmak üzere görevlendirilmiştir. Konu ile ilgili gelişmeler Genel Müdürlüğümüzce yakından takip edilmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir.