SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

135. HANKOK Toplantısı Bodrum'da gerçekleştirildi.

Hava Nakliyatını Kolaylaştırma Komitesi (HANKOK) 135. toplantısı 11 Mayıs 2007 tarihinde Milas-Bodrum Havalimanı'nın Dış Hatlar Terminalinde saat 10.00'da gerçekleştirilmiştir. SHGM Genel Müdür Yrd. Sn. Haydar YALÇIN'ın başkanlığında gerçekleştirilen söz konusu toplantıya DHMİ Genel Müdür Yrd. Orhan BİRDAL, Genel Müdürlüğümüzden Havaalanları Daire Başkanı M.Cemil ACAR, Havacılık Güvenliği Daire Başkanı Fuat AKAR, DHMİ İşletme Daire Başkanı Fazlı ŞAL İstanbul, Antalya, İzmir, Dalaman ve Sabiha GÖKÇEN Havalimanı Mülki İdare Amirleri, çeşitli havaalanlarının Başmüdürleri ile sektör temsilcileri katılmıştır.

Toplantıda; öncelikle bir önceki 134. HANKOK toplantı raporu ve 135. HANKOK toplantı taslak gündemi Komite Üyelerince kabul edilmiştir. Komite Başkanı tarafından bir önceki toplantıda alınan kararların son durumu ve son toplantıdan bugüne kadar geçen sürede Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalara ilişkin rapor, katılımcılara sunulmuştur.

Toplantı sürecinde sırası ile Kargo, Temsil ve Gözetim, Güvenlik/Kolaylıklar Terminal İşletmeciliği/Yer Hizmetleri ve diğer konulara ilişkin maddeler görüşülmüştür.

135. HANKOK Toplantısının Kolaylıklar maddesi kapsamında Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü personeli tarafından Uluslararası Sağlık Tüzüğü ile sağlıklı havalimanlarının belirlenmesi konularında bir sunum yapılarak katılımcılara detaylı bilgi sunulmuştur.

Toplantı, katılım ve alınan kararlar bakımından oldukça verimli bir şekilde tamamlanmış olup; bir sonraki toplantının daha sonra belirlenecek bir tarihte Gaziantep Havaalanında yapılması kararı alınmıştır.