SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Isparta'ya tarifeli seferler yeniden başladı.

Ülkemizin turizm kapısı olarak geçtiğimiz yıl yaklaşık 16 milyon yolcunun taşındığı Antalya Havalimanı'nın alternatifi niteliğindeki Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na uçuşlar yeniden başladı.

Atıl havaalanlarının ülke ekonomisine kazandırılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Ulaştırma Bakanlığı tarafından ekonomik havaalanı kapsamına alınan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı, Atlasjet Havayolları'nın 28 Mayıs 2007 tarihinde gerçekleştirdiği uçuşla yeniden tarifeli seferlere açıldı.

Atlasjet Havayolları'nın İstanbul'dan Isparta'ya gerçekleştirdiği ilk uçuşa Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Habib SOLUK, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Dr. Ali ARIDURU ve Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat ERSOY katıldı.

İstanbul-Isparta arasında düzenlenecek seferler; İstanbul'dan Pazartesi ve Perşembe günleri 21:30, Pazar günleri 23:40'da, Isparta'dan ise Salı, Cuma ve Pazartesi günleri saat 06:00'da gerçekleştirilecek.

Isparta'ya yeniden uçuşların başlaması vesilesiyle düzenlenen törende konuşan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Habib SOLUK, ekonomik havaalanı kapsamına alınan Süleyman Demirel Havalimanı'nda konma, konaklama, aydınlatma ile iç ve dış hat yolcu servis hizmet bedellerinde sıfır ücret uygulandığını kaydetti.

Yoğun yolcu trafiğine sahip havalimanlarının yakınında bulunan ve yolcu trafiği az olan havaalanlarının 'düşük maliyetli yolcu taşımacılığına' tahsis edildiğini belirten Müsteşar Yardımcısı Mehmet Habib SOLUK, bu uygulama ile Süleyman Demirel Havalimanı'nın yolcu sayısında artış yaşanmasını beklediklerini ve böylece Antalya Havalimanı'ndaki yoğunluğun azalmasına büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ise törende yaptığı konuşmada, "Geçen yıl, altı ay süreyle sefer gerçekleştirdiğimiz Isparta hattında doluluk oranının yüzde 30'lara düşmesi nedeniyle uçuşları iptal etmiştik. Ama şimdi Isparta'daki iş çevresinin de desteğini alarak yeniden seferlere başlıyoruz.. Uçuş saatlerinde yeni düzenlemeler de yaptık. Isparta-İstanbul seferi saat sabah 06:00'da yapılacak. İstanbul'da işi olan sabah gidip işini halledecek akşam Isparta'ya dönecek" diye konuştu.