SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM, Havaalanı denetimlerini sürdürüyor.

Gaziantep, Şanlıurfa ve Erzincan Havaalanları, 4-8 Haziran 2007 tarihleri arasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından denetlendi.

Havaalanı Yer Hizmetleri Yönetmeliği(SHY 22) ve Havaalanı Yapım, İşletim ve Sertifikalandırma Yönetmeliği(SHY 14A) kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde; yer emniyeti, yolculara sağlanan kolaylıklar, haberleşme hizmetleri, uçuş operasyon ve uçak hat bakım hizmetleri konularında ulusal ve uluslararası mevzuat kapsamında incelemelerde bulunuldu. Ayrıca, Şanlıurfa Havaalanı'nın işletimi ile yapımı tamamlanmak üzere olan GAP Uluslararası Havaalanı'nın yapımı ve işletimi ile ilgili çalışmalar da yerinde incelendi.

Havaalanlarında verilen hizmetlerin uluslararası standart ve kurallara uygunluğunu test etmek ve ülkemiz sivil havacılığını etkileyecek olumsuz sonuçlarla karşılaşılmamak için denetimlerini aralıksız sürdüren SHGM, bu çerçevede bu yıl içinde, Esenboğa Havalimanı, Sivas Havaalanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Atatürk Havalimanı'na da denetimlerde bulunmuştu.