SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Hatay'daki Helikopter Kazası ile ilgili basın açıklaması.

Adana Şakirpaşa Havaalanı'ndan 24 Haziran 2007 tarihinde saat 13.52'de Antakya(Hatay)'ya gitmek üzere kalkan TC-TIP tescil işaretli MI-2 tipindeki helikopter, Antakya-Atatürk Stadına iniş yapmıştır. Görerek uçuş kurallarına göre (pilot sorumluluğunda) uçuş gerçekleştiren helikopter tekrar kalkarak adı geçen stadın arkasında bulunan Nazım Koka Dış Sahası tel örgüleri önüne iniş planlamış ve bu inişini güvenlikli bir şekilde sağlamıştır.

Helikopterdeki yolcuların tekrar Adana'ya gidecek olmaları nedeniyle hazırlıklara başlayan pilot, helikopteri burun duruş istikametini değiştirmek amacıyla saat 16:30'da yerde taksiye başlamış batı-kuzey-kuzey doğu yönlerini kapsayan sağdan dönüşü sırasında stadyum açık tribün oturma alanı dış duvar köşesine pallerini çarpmıştır.

Olay sonucunda, kopan pal parçaları helikopter merkez olmak üzere 40X85 metrekarelik bir alana dağılmıştır. Olay sırasında, kopan parçaların çarpması sonucu Atatürk Caddesi Orman Kavşağı İskenderun istikameti otobüs durağında bekleyen bir kişi hayatını kaybetmiş ve pilotla birlikte toplam iki kişi hafif yaralanmıştır.

Helikopter üzerinde yapılan ön incelemelerde Paller'de kırılmalar, kuyruk Rotor şhaft kısmı her iki yanal alan ve alt bölge üzerinde ezilmeler, sol kapı üstü camında kırıklar tespit edilmiştir.

Olaydan hemen sonra kaza mahalline ulaştırılan Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tahkikat heyeti, kaza ile ilgili incelemelerine devam etmektedir.