SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Antalya Havalimanı, SHGM tarafından denetlendi.

Turizm sezonunun başlaması ile birlikte yoğunluğu artan Antalya Havalimanı, 19-21 Haziran 2007 tarihleri arasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından denetlendi.

Havaalanlarında verilen hizmetlerin uluslararası standart ve kurallara uygunluğunu test etmek ve ülkemiz sivil havacılığını etkileyecek olumsuz sonuçlarla karşılaşılmamak için denetimlerini aralıksız sürdüren SHGM'nin Antalya Havalimanı'na gerçekleştirdiği denetimler Havaalanı Yer Hizmetleri Yönetmeliği(SHY 22) kapsamında yapıldı.

Denetimlerde, yer emniyeti, yolculara sağlanan kolaylıklar, haberleşme hizmetleri, uçuş operasyon ve uçak hat bakım hizmetleri konularında ulusal ve uluslararası mevzuat kapsamında incelemelerde bulunuldu. Havalimanı'nda bulunan 19 işletmeye yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, artan yolcu trafiği ile bağlantılı olarak bir sorun yaşanmaması amacıyla güvenlik ve kalite yönetimi konularında da işletmelere bilgi verildi.

Yoğun geçecek turizm sezonu boyunca SHGM tarafından havaalanları ve yer hizmetleri kuruluşlarına kapsamlı denetimlere devam edilecektir.