SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

EASA, Türkiye'deki denetimlerini tamamladı.

Avrupa Sivil Havacılık Emniyet Ajansı (EASA), Sivil Havacılık Bakım Standardizasyonu konusunda 2-6 Temmuz 2007 tarihleri arasında Türkiye'ye yönelik denetim gerçekleştirdi.

Sivil havacılık ile ilgili bakım standardizasyonlarının yeterliliğini ölçmek amacıyla, iki yılda bir üye ülkelere periyodik denetimlerde bulunan EASA, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen işletmeler, bakım kuruluşları ve eğitim kurumlarında incelemelerde bulundu.

SHY-M kapsamında Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Bakım Sistemi Yeterliliği, SHY/JAR-145 kapsamında Onaylı Bakım Kuruluşlarının Yeterliliği ve SHY/JAR-147 kapsamında Onaylı Eğitim Kurumlarının yeterliliğini ölçen EASA yetkilileri, SHGM Bakım ve Uçuşa Elverişlilik Departmanı'nın standardizasyonunu da denetledi.

Bilindiği gibi, EASA standartlarını içeren denetimler öncesinde SHGM, sektördeki eksikliklerin giderilmesi ve uluslararası alanda getirilen yeni düzenlemelerin ülkemizde de uygulanabilmesi amacıyla bakım konusundaki denetim ve mevzuat çalışmalarını hızlandırmıştı.