SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Yer Hizmetleri Denetimlerinde Rekor Artış.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından havaalanları yer hizmetlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde yılın ilk yarısında rekor düzeye ulaşıldı.



Havaalanlarına yönelik denetimlerini tüm hizmet türlerini kapsayacak şekilde genişleten SHGM, havaalanlarında faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetimlerini, bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 400 oranında, çalışma ruhsatı bazında ise yüzde 741 oranında arttırarak büyük bir rekora imza attı.

2007 yılının ilk altı aylık döneminde, 11 havalimanı ve havaalanında, 30 işletmenin 202 adet çalışma ruhsatında 'Temsil, Yolcu Trafik, Yük Kontrolü ve Haberleşme, Ramp: Ramp, kargo ve posta, uçak temizlik, birim yükleme gereçlerinin kontrolü,Uçak Hat Bakım: Uçak hat bakım, yakıt ve yağ,Uçuş Operasyon,Ulaşım,İkram Servis,Gözetim ve Yönetim ile Uçak Özel Güvenlik Hizmet ve Denetimi' türlerinde verilen hizmetlerine ilişkin denetim gerçekleştirildi.

2006 yılının ilk yarısında ise, SHGM tarafından 9 havalimanı ve havaalanında, 6 işletmenin 24 adet çalışma ruhsatında 'Yolcu Trafik,Yük Kontrolü ve Haberleşme,Ramp: Ramp, kargo ve posta, uçak temizlik, birim yükleme gereçlerinin kontrolü,Uçuş Operasyon,Ulaşım,İkram Servis,Gözetim ve Yönetim ile Uçak Özel Güvenlik Hizmet ve Denetimi' türlerinden verilen hizmetlerine ilişkin denetim gerçekleştirilmişti.

Tüm şirketleri ve hizmet türlerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırılarak yapılan bu denetlemeler bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında , havaalanı sayısı bazında %22 , şirket sayısı bazında % 400 ve çalışma ruhsatı sayısı bazında ise % 741 oranında artış kaydedildi.