SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

2007'nin ilk yarısında 7 ülke ile havacılık müzakeresi yapıldı...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2007'nin ilk altı aylık döneminde 7 ülke ile İkili Hava Ulaştırma Anlaşması için Mutabakat zaptı imzaladı.

Atıl havaalanlarının hizmete açılması ile iç hat uçuş noktalarına her geçen gün yenileri eklenirken, SHGM yurtdışı uçuşların arttırılması ve yeni dış hat uçuş noktaların oluşturulması amacıyla yaptığı ikili müzakerelerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Bu çerçevede, SGHM tarafından 2007'nin ilk yarısında Senegal, Kamerun, Azerbaycan, Kuveyt, Katar, Moldova ve Hindistan ile ikili müzakerelerde bulunuldu. Sözkonusu müzakereler, yeni uçuş noktalarının oluşturulmasının yanısıra, mevcut anlaşmaların revize edilerek kısıtlamaların giderilmesi ve frekans artırımı gibi konular çerçevesinde gerçekleştirildi.

Senegal ve Kamerun ile İkili Hava Ulaştırma Anlaşması ilk kez parafe edilirken, Kuveyt ile frekans düzenlemelerini içeren yeni bir anlaşma yapıldı. Moldova, Katar ve Hindistan ile mevcut ikili hava ulaştırma anlaşması revize edilerek frekans sayısı arttırıldı. Azerbaycan ile yapılan müzakerelerde ise, mevcut anlaşma daha liberal hale getirilerek kısıtlamalar kaldırıldı.