SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye ve Letonya yeni seferler için mutabakata vardı.

Letonya ve Türk Sivil Havacılık Otoriteleri, 5 Temmuz 2007 tarihinde Letonya'nın başkenti Riga'da bir araya gelerek, iki ülke arasındaki mevcut seferlerin arttırılması konusunda mutabakata vardı.

Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Dr. Ali ARIDURU'nun başkanlığında gerçekleştirilen görüşmelere, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN ve THY Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orhan SİVRİKAYA katıldı.

Letonya sivil havacılık otoriteleri ile yapılan görüşmelerde, THY ve Air Baltık'ın haftanın 7 günü İstanbul-Riga parkurunda sefer düzenlemesi konusunda görüş birliği sağlandı. Böylece, daha önce THY tarafından söz konusu parkurda haftanın 2 günü, Air Baltık'ın ise aynı parkurda haftanın 3 günü gerçekleştirdiği seferler, hergün düzenlenecek karşılıklı seferler ile 14 frekansa yükseltilmiş oldu.

Her iki ülke arasında yakın gelecekte başlaması planlanan seferlerin, Letonya ve Türkiye arasındaki ticari, kültürel ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.