SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Uçuş okullarına sıkı denetim...

Uçuş emniyetinin sağlanması amacıyla denetim faaliyetlerini aralıksız sürdüren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bu yılın ilk yarısında uçuş okullarına yönelik toplam 31 denetim gerçekleştirdi.

Yetkilendirdiği uçuş okullarında verilen eğitimin standartlara uygun bir şekilde sürdürülmesi amacıyla denetimlerine hız veren SHGM, Ocak-Haziran döneminde Uçuş Eğitim Organizasyonlarına(FTO) yönelik 19, TİP İntibak Eğitim Organizasyonlarına(TRTO) yönelik de 12 denetim gerçekleştirdi.

2006 yılında Uçuş Eğitim Organizasyonlarına 16, TİP İntibak Eğitim Organizasyonlarına yönelik de 13 denetim olmak üzere toplam 29 denetimde bulunan SHGM, bu yılın ilk yarısında yaptığı 31 denetim ile geçen yılın toplam rakamlarını şimdiden yakaladı.

Pilot adayların yetiştirmek üzere yetkilendirdiği uçuş okullarında denetimlerine devam eden SHGM, yıl sonuna kadar uçuş ve Tip Eğitim organizasyonlarına yönelik 17 denetim daha gerçekleştirmeyi planlıyor.

SHGM ayrıca, Türkiye'nin uçuş okulları konusunda bölgede önemli bir üs olması için uluslararası alandaki çalışmalarını da sürdürüyor. SHGM tarafından 2007 yılında düzenlenen TRACECA (Avrupa-Kafkasya-Asya Ulaştırma Koridoru) ülkeleri, Akdeniz ülkeleri ve D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Genel Müdürleri Konferanslarında , 'teknik ve uçuş eğitim faaliyetleri' sivil havacılık alanındaki işbirliği alanlarından biri olarak ele alındı. Söz konusu konferanslarda, üye ülkelerdeki pilot adaylarının ülkemizdeki uçuş okullarından yararlanması konusunda görüş birliğine varıldı.