SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Angola Sivil Havacılık Otoritesi Yetkilileri İle Sivil Havacılık Konularında Toplantı Gerçekleştirildi

9 Haziran 2021
Genel Müdürlüğümüzde, Angola Sivil Havacılık Otoritesi Yetkilileri ile Genel Müdürlüğümüz Yetkililerinin katıldıkları bir toplantı gerçekleştirildi.
 
8 Haziran 2021 tarihinde yapılan toplantıya, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK ve diğer Yetkililer ile Angola Sivil Havacılık Otoritesi Yetkilileri; Amelia Cristina Domingues Kuvingua (Angola Sivil Havacılık Direktör Yardımcısı), Ruia Andrade Telles Carreira (TAAG- Angola Havayolları CEO’su) ve Klieston Oscar Lourenço Antonio ( Angola Büyükelçiliği), katıldılar.
 
Toplantıda, Sivil Havacılık Sektörünün genel durumu, Genel Müdürlüğümüzün teşkilat yapısı ve faaliyetleri ile  Ülkemizde sivil havacılığın mevcut durumuna ilişkin, Angola Heyetine kapsamlı bilgi verildi. Angola Sivil Havacılığına hem otomasyon hem de eğitim konusunda, önemli desteklerin verilebileceği ifade edildi.
 
 İki Ülke arasında hava ulaşım anlaşmasının imzalanması konusunda karşılıklı niyet beyanının yapıldığı toplantıda; Angola ile karşılıklı uçuşların başlamasının getireceği yararlar ile turizm potansiyelleri konularında görüş teatisinde bulunuldu.