SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ICAO'nun 2008 teması Küresel Hava Ulaşımı

'Küresel Hava Ulaşımı' Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) tarafından 2008 yılı teması olarak belirlendi.

ICAO'nun kuruluş günü olan 7 Aralık, belirlenen tema çerçevesinde her yıl birliğe üye 189 ülkede ''Uluslararası Sivil Havacılık Günü'' olarak kutlanıyor. ICAO Konseyi tarafından 2008 yılı içinde işlenecek tema olarak 'Küresel Hava Ulaşımı-sürdürülebilir ekonomik, toplumsal ve küresel gelişimin itici motoru' başlıklı konu benimsendi. Birliğe üye ülkeler, 2008 yılı boyunca bayrak çekme, ödül törenleri, hava gösterileri, fuarlar, sergiler, turlar, sempozyum gibi etkinlikler düzenleyerek belirlenen temayı işleyecekler.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu çerçevede Küresel Hava Ulaşımını aksatacak, ekonomik ve toplumsal sürdürülebilir gelişmeye olumsuz etkide bulunacak her türlü yanlış uygulamanın önlenmesi ve ülkemizdeki sivil havacılığın serbestleşmesi yönünde çalışmalarda bulunacak.

Bilindiği gibi geçtiğimiz sene ICAO tarafından 2007'nin teması ''Uçuş emniyeti ve Havacılık Güvenliği ' İlk ve daima en öncelikli'' olarak ilan edilmişti. Sektöre yönelik denetimlerin en üst seviyeye çıktığı 2007 yılında SHGM, ICAO'nun en öncelikli konu olarak belirlediği uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği konularında her türlü önlemi almaya devam edecek.