SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM Tarafından Sıcak Hava Balonu Özelinde İlk Kez İlave Tip Sertifikası Verildi

27 Haziran 2021
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, hava aracı ve parçalarının tasarım ve üretimine ilişkin mevzuat kapsamında ülkemizde ilk kez sıcak hava balonu özelinde İlave Tip Sertifikasını Kapadokya Balon Tasarım Organizasyonu’na verdi.

Kapadokya Balon Tasarım Organizasyonu, yapılan denetim ve incelemeler neticesinde 2021 yılının başında Kapadokya Balon Tasarım Organizasyonu (TR.21J.005) ve Kapadokya Balon Üretim Organizasyonu (TR.21G.007) onay sertifikalarını almıştı.  

Tasarım ve üretim organizasyon onaylarına paralel olarak Genel Müdürlüğümüz sertifikasyon uzmanları ile yapılan çalışmalar neticesinde, CS31.HB Amend.1 sertifikasyon şartnamesindeki ilgili gereksinimleri doğrultusunda başarıyla tamamlanan laboratuvar ve uçuş testleri ile Kapadokya Balon Tasarım Organizasyonu ülkemizde ilk kez sıcak hava balonu özelinde İlave Tip Sertifikası almaya hak kazandı.

Yapılan çalışmalar neticesinde, bölgede kullanılmakta olan yabancı menşeili sıcak hava balonlarının birincil yapısal parçası olan uçuş tellerinin yerli olarak geliştirilmesi, üretilmesi ve hava aracına entegrasyonu yerli ve milli imkânlar ile sağlanabilecek duruma geldi.

Bu bağlamda, Kapadokya Balon Tasarım Organizasyonu’nun Ürgüp’te bulunan tesislerinde 27.06.2021 tarihinde düzenlenen törene katılım sağlayan Genel Müdürlüğümüz üst yönetimi ve proje çalışanları ile birlikte bir sertifika takdim töreni düzenlendi. Söz konusu törende Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK tarafından Kapadokya Balon Tasarım Organizasyonu Genel Müdürü Murat ÇOBAN’a yapmış oldukları başarılı çalışmalar neticesinde hak ettikleri İlave Tip Sertifikası takdim edildi.  


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.