SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM bünyesinde Tavsiye ve İzleme Kurulu oluşturuldu...

Uçuş emniyetini etkileyen her türlü hava olayının rapor edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla, SHGM bünyesinde Tavsiye ve İzleme Kurulu oluşturuldu.

30 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe giren 'Hava Trafik Yönetim Hizmetleri ile Bağlantılı Emniyet Olaylarının Rapor Edilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik' çerçevesinde oluşturulan Tavsiye ve İzleme Kurulu; Türk hava sahasında ve meydanlarındaki uçuş emniyetini etkileyen olayların yanısıra Türk tescilli hava araçlarının hava sahamız dışında karşılaştığı hava olayları ile ilgili olarak faaliyet gösterecek. Kurul ayrıca, hava olaylarının tekrarının önlenmesine yönelik emniyet artırıcı gerekli tedbirlerin alınması için de ilgili düzenlemeleri yapacak.

Havacılık sektöründe yer alan kuruluşların katılımıyla oluşturulan Kurul'da, sivil ve askeri hava seyrüsefer hizmet sağlayıcılar, hava trafik eğitimi veren üniversite temsilcileri, gerektiğinde pilot, hava trafik kontrolörleri, havayolları ve hava trafik emniyetiyle ilgili dernek ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler bulunuyor.

Tavsiye İzleme Kurulu'nun 22 Ağustos 2007 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında, ciddi hava olaylarının sebep ve sonuçları, hadiselerin oluşmasına etki eden diğer nedenler, olası uçuş emniyetini etkileyen faktörler ve alınması gerekli tedbirler ele alınırken, sivil-asker koordinasyonu, SLOT uygulamaları ve VFR(Görerek Uçuş Kuralları) ile yapılan uçuşlar hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu.