SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

NEVŞEHİR'E UÇAK SEFERİ, KAPADOKYA'DA BALON SEFASI...

Tarihi ve doğal güzellikleri ile Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'nın ziyaretçi sayısı, Nevşehir'e iç hat tarifeli seferlerin başlaması ile birlikte 4 katına çıktı.

Ulaştırma Bakanlığı'nın atıl havaalanlarının ülke ekonomine kazandırılmasına yönelik çalışmaları çerçevesinde SHGM tarafından Mart ayında iç hat tarifeli uçuşlara açılan Nevşehir Havaalanı'nda 2007'nin ilk yarısında 13 binin üzerinde yolcu taşındı. Charter uçuşların yapıldığı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yolcu sayısını 10 binin üzerinde artıran Nevşehir Havaalanı, yüzde 300 büyüme kaydetti.

Turizm sezonunun da etkisiyle Temmuz ayında Nevşehir Havaalanı'nın yolcu sayısında rekor düzeyde artış yaşandı. İç hatlarda 3 bin 884 yolcu, dış hatlarda ise 3 bin 361 olmak üzere toplam 7 bin 535 yolcu taşındığı Temmuz ayı rakamları ile birlikte bu yıl 21 bin yolcuya ulaşan Nevşehir Havaalanı, yolcu sayısını en çok arttıran havaalanı oldu.

Yıl sonuna kadar 40 bin yolcu hedefleniyor.

Yaz sezonunda Türkiye'yi ziyarete gelen yabancı turistlerin uğramadan gitmedikleri Kapadokya, istatistiklere göre yılın ikinci yarısında çok daha fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. 2006 yılının ilk yarısında 3 bin olan yolcu sayısı, ikinci yarıda büyük bir artış kaydederek yıl sonunda 27 bine ulaşmıştı. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında gerçekleşen artış oranları dikkate alındığında, havayolunu tercih eden Kapadokya ziyaretçilerinin sayısının bu yıl sonuna kadar 40 bine ulaşması bekleniyor.

İç hat tarifeli seferlerin başlaması ile bağlantılı olarak yurtdışı uçuşlara da açık hale getirilen ve iç hatlarda 250 bin, dış hatlarda ise 450 bin yolcu kapasitesine sahip olan Nevşehir Havaalanı'nın ilerleyen yıllarda daha fazla yolcuya ev sahipliği yaparak Kapadokya'nın gelişimine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan turizme büyük destek.

Yerli havayolu işletmelerin Nevşehir'e düzenleyeceği yeni seferler ve çapraz uçuşlar ile havaalanının kapasitesine uygun kullanılması yönündeki çalışmalarını sürdüren Ulaştırma Bakanlığı, balon turizmine verdiği destek ile de bölge turizmine katkı sağlamayı sürdürüyor.

Peri Bacaları, manastırları, yer altı şehirleri ile yılda ortalama 5 milyondan fazla turisti ağırlayan Kapadokya, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanısıra balonlarıyla da adından sadece Türkiye'de değil dünya çapında söz ettiriyor. Sıcak hava balonculuğunda en önemli merkezlerden biri olan Kapadokya'da bugün itibariyle 7 balon işletmesi ve 40'a yakın balon bulunuyor. 2003 yılında 3 balon işletmesinin 8 balon ile hizmet verdiği Kapadokya, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün verdiği destekle bugün dünyada sıcak hava balonculuğunun yapıldığı en gözde mekanlardan biri haline geldi.

Dünya'nın En Büyük Balonu Kapadokya'da...

SHGM'nin Balonla Hava Taşıma İşletmeciliği Talimatı (SHT-1D ) kapsamında faaliyet gösteren işletmelerin sayısı her geçen gün artarken, dünyanın en büyük balonunun geçtiğimiz günlerde Kapadokya'da hizmete başlaması cazibe merkezinin önemini bir kat daha arttırdı. SHGM tarafından Türk tesciline kaydedilen Uluer Havacılık'ın sahip olduğu 36 kişilik balon, Kapadokya'yı gökyüzünden izlemek isteyenlere farklı bir ayrıcalık sunuyor.