SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Havaalanı Emniyeti Düzenleyicileri İrlanda'da buluştu.

Havaalanları Emniyeti Düzenleyiciler Grubu (GASR)'nun 49. Çalışma Grubu Toplantısı, 4-6 Eylül 2007 tarihleri arasında İrlanda'nın Dublin kentinde gerçekleştirildi.Havaalanı faaliyetlerinin emniyetli bir şekilde yürütülmesi amacıyla JAA bünyesinde kurulan GASR'ın üye ülkelerden gelen teknik ve uzman temsilcileri, havaalanları emniyeti ve standartları konusunda 1996 yılından bu yana hazırlamakta olduğu çalışmaları tamamladı. Böylelikle havaalanlarının tasarım, planlama, işletim ve sertifikasyonu konusundaki düzenlemeleri içeren GASR Havaalanı Regülasyonları(GAR) nihai halini almış oldu.

GASR Standartları; Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) tarafından yayımlanmış olan ve üye ülkelerce bazı konularda farklı şekillerde uygulamaları bulunan Annex-14 dokümanındaki standart ve tavsiyelerden havaalanları ile ilgili emniyet konularının güncelleştirilmesi ile Avrupa normlarına uygun hale getirilmesi sonucunda oluşturuldu. Bu standartlar, Avrupa Komisyonu'nun ve Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA)'nın Avrupa'daki havaalanları için belirleyeceği emniyet düzenlenmelerine temel teşkil edecek.

GASR'ın http://www.jaat.eu adresindeki web sayfasında da kısa süre içerisinde yayımlanacak olan GAR'ların, GASR Yönetim Grubunda onaylanmasını müteakip EASA sunulması bekleniyor.

Üyesi bulunduğumuz JAA bünyesinde kurulmuş olan GASR üyesi ülkelerden havaalanları konusunda teknik ve uzman temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden Havaalanları Daire Başkanı M. Cemil ACAR'ın Başkanlığında bir heyet katıldı.